Maritieme off-shore koeloplossingen

Calculatie

Deze horizontale uit elementen opgebouwde off-shore tafelunit dient naast eenvoudige reparatie en vervanging tijdens bedrijf, geschikt te zijn voor zoute lucht op zee. Deze qua geluid ongedempte set is op het dek van deze cutterzuiger gepositioneerd, waarbij de materialen van dien aard zijn dat deze goed geschikt zijn tegen de zoute lucht, hoge golfslag en hoge omgevingstemperaturen.

Lage geluidsproductie

De geluidsproductie moest zodanig laag zijn, dat de unit die in de nabijheid van de bemanningsverblijf staat, niet tot overlast zou leiden. Tevens diende de inzetbaarheid over de gehele wereld mogelijk te zijn. Om de geluidsproductie te reduceren is gekozen voor een grofmazige koelblokken. Om de inzetbaarheid te garanderen is gekozen voor losse elementen die onafhankelijk van elkaar verwisseld en/of losgekoppeld kunnen worden.

Na goedkeuring klant wordt door engineering en verkoop een file overdracht gedaan aan de afdeling werkvoorbereiding, welke samen met de tekenafdeling en productie een plan van aanpak opstellen om eventuele problemen voortijdig te signaleren.

Ontwerpafdeling

Aan de hand van de specifieke klant eisen en de gemaakte berekeningen wordt een basis ontwerp in 3d gemodelleerd.

Tijdens de ontwerpfase wordt regelmatig overleg gevoerd over de details van het ontwerp, eventueel d.m.v. *.step files die door de klant kunnen worden verwerkt in het grotere geheel. Aan de hand van ervaring, opgedaan met gerenommeerde offshore bedrijven, heeft Oversluizen een eigen manufacturing standaard geïntroduceerd waaraan de klant haar eigen specifieke wensen kan aanvullen. Dit behelst o.a. Atex zone 1 en 2 scheepscertificeringen en eigen lak procedure volgens Lechler.

Laswerk

Laswerk wordt volgens de gestelde normering uitgevoerd door eigen gecertificeerde lassers. dit gecombineerd met kwaliteitsmaterialen, eventueel voorzien van een 3Mb certificering, garandeert de klant een kwaliteitsproduct.

Als één van de weinige bedrijven in Europa beschikt oversluizen over het EN ISO 9606-2 Certificaat, de hoogste en strengste kwaliteits- en laseisen op het gebied van koelers.

Eindafwerking

De volgende eind afwerkingen zijn in dit project als volgt uitgevoerd; Frame: volledig thermisch verzonken + 2 lagen epoxy primer + 2componenten eindlaag, Plaatwerk : 2 lagen epoxy primer, Samenstelling: 2 lagen tweecomponenten eindlaag

Off-shore

Cutterzuiger

Motor gegevens: Caterpillar 3512b Marine motor
Elektrisch vermogen: 1257kW bij 1500 RPM

 • Radiateur voor het motorwater 2009
 • Radiateur voor de watergekoelde turbolucht/chargeair koeler
 • Brandstofkoeler
 • Expansietank
 • Ventilatoren
 • Elektromotoren

Condities

 • Omgevingstemperatuur van 45 graden Celsius
 • Geluidsvermogen van 75 dB(A)
 • Elektromotoren van RVS
 • Stilstandverwarming
 • SPM-control
 • Bureau Veritas certificering tot 96% R.V. bij 50 graden Celsius
 • Frame thermisch verzinkt

Terug naar overzicht

Overige projecten

Contactgegevens

Oversluizen Thermal Engineering
Mandenmakerstraat 24-26
2984 AS Ridderkerk

T: +31 (0)180 419 211
F: +31 (0)180 463 173
E: info@oversluizen.com

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Oversluizen staat altijd klaar om u te helpen met specifieke vragen. Meem direct contact op!