Maatwerk

Oversluizen Thermal Engineering is gespecialiseerd in het in eigen beheer en in nauw overleg met de opdrachtgever berekenen, ontwerpen en produceren van koelsystemen voor verbrandingsmotoren. Van IMO I tot Tier 4 final en Stage V motoren.

Afhankelijk van de soort installatie en de daaraan verbonden (milieu)eisen, kan Oversluizen een product ontwikkelen variërend van één type koeler tot een combinatieframe met verschillende typen koelers.

 • Motor water (Jacket water) warm HT circuit
 • CAC water gekoeld (laag temperatuur) LT circuit
 • CAC ventilatorlucht gekoeld
 • Oliekoeler
 • Brandstof koeler (diesel koeler)
 • Warmte terugwinning

Van aanvraag tot offerte

 1. Motor data wordt opgevraagd en geanalyseerd, eventueel in overleg met de motor fabrikant worden eventuele variabelen onderkent en doorgesproken.
 2. Aan de hand van de ontwerp criteria zoals afmetingen en geluidseisen worden berekeningen gemaakt van de diverse koelers.
 3. Uit deze berekeningen volgt een benodigde luchthoeveelheid en weerstand, aan de hand van deze hoeveelheid wordt een ventilator berekend waarbij rekening wordt gehouden met een eventuele extra weerstand tbv geluiddempende maatregelen die nog moeten komen.
 4. Zodra de berekeningen zijn gemaakt, maakt de engineering afdeling een eerste ontwerp, deze bevat naast de specificaties van de koelers, de ventilator en globale maatvoering.
 5. Hierna volgt in overleg met de eindklant details zoals steunen de plaats van de aansluitingen eventuele certificering type afwerking de kleur beveiligingen.

Maatwerk

De diverse klantenkring vraagt ook een verscheidenheid van certificeringen. Oversluizen biedt de klant de mogelijkheid koelers met specifieke eisen voor Bureau Veritas (BV), Germanischer Lloyd, American Bureau of Shipping (ABS) tot een Atex-gecertificeerd koelpakket. Ook speciale las certificeringen volgens Stoomwezenkeur behoren tot de mogelijkheden.

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Oversluizen staat altijd klaar om u te helpen met specifieke vragen. Meem direct contact op!