Ontwikkelingen

Oversluizen Murphy EL150K Atex Zone2 murphy
Maart 2018

Met trots presenteert Oversluizen een ontwikkeling waarbij een visuele indicatie + schakelaar ook voor Atex toepassingen geschikt gemaakt is. De wereldwijd veel gebruikte Murphy EL150K is nu geschikt voor:

Europese richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114)
Explosieveiligheid: II 3 G Ex dc ec IIB T6 Gc
Voedingsspanning: 250 V AC

Maximale temperatuur: 121° C
Maximale werkdruk: 172 kPa
Behuizing: Aluminium, polyurethaan gecoat
Afmetingen: 127 × 121 × 70 mm
Beschermingsklasse: IP35


Eindfase ERP project
December 2014

Eindfase van de implementatie van het nieuwe ERP project.


Eindfase plaatmateriaal magazijn
November 2014

Installatie van het plaatmateriaal magazijn en de daarbij behorende kraanbaan met een vaculift voor het laden van platen op de waterjet machine


QRM
November 2014

Voortvloeiend uit een QRM project is er een begin gemaakt de productie routing, methodiek en planning te verbeteren.

De fundatie van QRM projecten is het tijd gebaseerd denken. Met het oog van QRM is gekeken naar verspillingen qua intern transport, wachttijden, mis grijpen van magazijn voorraden en de tijd dat dat extra kost (de verspillingen).


Brandstof besparing
September 2014

Eerste prototype van onze eigen temperatuur gestuurde ventilator getest. Hiermee een besparing van 10 % op de brandstof gerealiseerd.


Eerste eigen ventilator
Mei 2014

Eerste geheel door Oversluizen gemaakte ventilator van met een diameter van 1300 mm. in 8 uur van aanvraag tot geleverd, ter vervanging van een kapotte ventilator van een kraan.


Multi-Wing voorraad
April 2014

In overleg met Multi-wing heeft Oversluizen de stap genomen zelf in huis Multi-Wing ventilatoren samen te stellen. In de afgelopen jaren berekende wij al ventilatoren en in de meest urgente oplossingen deden wij ook deze ventilatoren ombouwen uit bestaande ventilatoren die wij op voorraad hadden liggen.


Bystronic Waterjet
Maart 2014

Installatie van onze waterjet, met een maximale werkdruk van bijna 4000 bar kunnen wij bijna alle harde en zachte materialen snijden. Dit van rubber tot staal, allemaal zonder warmte in het materiaal te brengen.


Nieuwe locatie
Januari 2014

Aanvang van de verbouwing van ons nieuwe pand op nr. 28


Flir i7 warmtecamera
April 2013

Om tijd en geld te besparen is een breed scala aan meetapparatuur nodig om snel en juist tot conclusies te kunnen komen. Met de Flir i7 warmtecamera kunnen wij in een ogenblik zien of de doorstroming goed is, of er valse lucht wordt aangezogen of andere warmtebronnen.


Ultrasoon flow meting
Maart 2013

Om nauwkeurig de massastromen te kunnen meten op locatie heeft Oversluizen de KATflow 200 aangeschaft. Met de KATflow 200 is het mogelijk om in leidingen de flow te kunnen meten zonder dat hier aansluitingen voor gemaakt moeten worden, ongeacht materiaal of vloeistof. Met deze mobiele oplossing is het mogelijk om op elke locatie tot een diameter van 150mm de doorstroming te meten.


December mailing
December 2012

Voor het derde jaar op rij heeft Oversluizen ervoor gekozen 3 donaties te doen aan 3 verschillende goede doelen, dit in plaats van het verzenden van kaarten naar onze relaties. De drie goede doelen zijn gekozen door medewerkers van Oversluizen en zijn dit jaar: de Voedselbank, Kika en Artsen zonder grenzen.


50 jaar Oversluizen
November 2011

Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van Oversluizen, heeft Oversluizen haar relaties uitgenodigd voor een gezellige avond uit tijdens de Night of the Proms 2011 in Ahoy Rotterdam. Zie voor foto’s van deze gezellige avond onderstaande link.


ABS FAT goedkeuring
November 2011

Oversluizen Thermal Engineering heeft de goedkeuring ontvangen van het Amerikaanse bureau voor scheepvaart (ABS) voor het ontwerpen, berekenen en produceren van off-shore radiateur applicaties.

Als één van de weinige radiateur fabrikanten kan Oversluizen volgens de zware eisen van de off-shore industrie leveren. Het traject naar goedkeuring geeft nieuwe inzichten en kansen aan de verdere ontwikkeling binnen Oversluizen.


Nieuwe felsmachine
Augustus 2010

Eind september verwachten we onze nieuwe felsmachine in gebruik te kunnen nemen.
Deze machine is in staat om in staal en aluminium rillen te persen, zodat deze voldoen aan ‘rill’norm.


Nieuwe CNC gestuurde guillotineschaar
Augustus 2010

Eind september 2010 verwachten we onze nieuwe CNC gestuurde guillotineschaar in gebruik te kunnen nemen.


Nieuwe CNC gestuurde kantbank
Augustus 2010

Eind september 2010 verwachten we onze nieuwe CNC gestuurde kantbank in gebruik te kunnen nemen.
Deze 70 Tons kantbank beschikt over een CNC gestuurde bombering en hiermee kunnen we plaatmateriaal tot 5 mm. verwerken over een breedte van 2 meter.


Opendag 10 juni 2010
Juni 2010

In samenwerking met Alfa Laval heeft Oversluizen een informatieve dag georganiseerd met interesante workshops en product informatie met betrekking tot zelf reinigende oliefilters.


Nieuwe laswagens
Maart 2010

Per 31 maart heeft Oversluizen weer 2 nieuwe laswagens van Kemppie Mastertig aangeschaft deze hebben als bijzonderheid dat de boog kan worden ingeregeld wat belangrijk is voor het lassen van aluminium koelers waarbij een gecontroleerde inbranding van groot belang is.


Pusher machine
Maart 2010

Na een ontwikkeltijd van twee jaar is onze pucher machine op 30 maart in gebruik genomen.
Hij voldoet aan alle verwachtingen!


Lak machine
Juni 2019

In 2009 is Oversluizen overgegaan op het zelf mengen van lakken. Hiervoor is een pigment computer en een verfmengmachine aangeschaft. Hiermee is het mogelijk om producten met zowel 1 als 2 componenten lakken in de juiste RAL kleur de leveren. Bijkomende voordelen zijn: geen afval meer en het snel en in de juiste hoeveelheden van iedere kleur kunnen aanmaken.


PKM
Februari 2009

In samenwerking met PKM is de organisatie onder de loep genomen. Procedures zijn aangepast, herschreven en de puntjes zijn op de I gezet. Zodoende kon een lean organisatie in 2010 worden uitgerold, wat goed uitkwam, gezien de onzekere economische vooruitzichten op korte termijn.


ERP software
Januari 2008

Oversluizen ontwikkelde in samen werking met de firma Thier Software Development een op maat gesneden ERP software pakket, toegespitst op het verhogen van de productie en het voorkomen van mogelijke problemen. Alle facetten van aanvraag tot facturatie, inkoop tot magazijnbeheer zijn allen geïntegreerd in dit systeem.


Overeenkomst Alfa Laval
April 2006

Oversluizen en Alfa Laval hebben een overeenkomst getekend waarbij Oversluizen de verkoop van Alfa Laval warmtewisselaars en low-noise koelers rondom aggregaten en verbrandingsmotoren.


 

Heeft u vragen over één van onze diensten?

Oversluizen staat altijd klaar om u te helpen met specifieke vragen. Meem direct contact op!